020 521 521
Mån - fre 8:00 - 16:00
Finns det ett bättre sätt att starta dagen än med en kopp kaffe? Oavsett tid på året, om det är hemma eller på kontoret, är kaffe vår dagliga följeslagare. Därför har vi satt ihop ett recept för varje årstid, som alla innehåller vår favoritdrink – kaffe. Hoppas det smakar!
För våren: Avokadokaffe
Ingredienser:
150 ml kaffe (gärna något som är snällt mot både människa och miljö), t.ex. Arvid Nordqvist Ethic Harvest
250 ml mandelmjölk (osötad)
1 avokado
2 matskedar honung
1 matsked malen kanel
Tillvägagångssätt:
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa på låg hastighet, häll upp i en kopp och avnjut ditt avokadokaffe!
För sommaren: Iskaffe
Ingredienser:
200 ml starkt kaffe, t.ex. Midnight Grown
1 matsked socker
1 skopa chokladglass
1 skopa vaniljglass
Topping:
cirka 50 g vispgrädde
1 matsked karamellsirap
Tillvägagångssätt:
Koka upp kaffet och tillsätt socker. Låt svalna helt. Lägg glassen i ett högt glas och fyll glaset med det kalla kaffet. Vispa grädden tills den är fast. Dekorera ditt iskaffe med grädde och karamellsirap.
För hösten: Kryddigt höstkaffe med pumpa
Ingredienser för pumpasirap:
50 g pumpapuré
150 g socker
200 g källvatten
0,5 tsk muskot
0,5 tesked kanel
0,5 tesked malda kryddnejlikor
Ingredienser till kaffet:
1 kopp espresso
250 g mjölk
30 g pumpasirap
Topping:
50 g vispgrädde
Malen kanel
Tillvägagångssätt:
Värm upp mjölken, skumma den och häll i en stor kopp. Brygg en espresso. Tillsätt espresso och pumpasirap i glaset. Vispa slutligen grädden tills den är fast. Toppa ditt pumpakaffe med grädde och kanel.
För vintern: Julkaffe
Ingredienser:
150 g stark espresso
50 ml kafflikör
50 ml Amaretto
20 ml kokosnötlikör
Topping:
50 g vispgrädde
Riven choklad
Tillvägagångssätt:
Blanda ingredienserna och häll i ett högt glas. Vispa grädden tills den är fast. Toppa ditt julkaffe med grädde och riven choklad.
För att underlätta för dig att utforska kaffets alla möjligheter, bjuder Eden just nu på gratis kaffe! Du hittar erbjudandet här
Bilder: Stock-Adobe