020 521 521
Mån - fre 8:00 - 16:00
Studier visar att de flesta människor har dåliga matvanor på arbetet, vilket leder till en negativ inverkan på deras produktivitet. Dålig kost är en av de största orsakerna till sjukdom, frånvaro och sänkt produktivitet. Människor är mer benägna att äta dåligt på jobbet då tiden kan vara knapp och utbudet ofta är litet.
Om du har lust att förbättra din kosthållning, kan du ta del av dessa råd:
Ännu bättre är att övertyga din arbetsgivare att ladda maskinen med mer hälsosamma alternativ, som juice, müsli, yoghurt, frukt, nötter, salta kringlor, etc.
Vatten och näring
För att din kropp skall kunna tillgodogöra sig maten måste den brytas ner i enklare substanser, en kemisk reaktion som kräver vatten. Dessutom är det vattnet som fraktar vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som finns i maten, vidare till cellerna i din kropp.
Om man betänker hur viktigt vatten är för alla kroppens funktioner, är det inte så konstigt att vatten är en viktig del av en hälsosam kosthållning. Vatten innehåller noll kalorier, noll gram fett, och har ett lågt kolhydratinnehåll. Dessutom är det aptitdämpande, bidrar till bättre matsmältning och hjälper kroppen att omsätta fett.